7 Mart 2013 Perşembe

Yuna Big Bang Dinliyor


Hakkımda ilginç bir bilgi: Ben Big Bang'i sevmiyorum. Durun! Kaçmayın! Bu bir "sevmemek" eylemi değil. Sadece "sevmek" eyleminin eksikliği. Yani Big Bang hakkında neredeyse hiçbir fikrim yok. Birkaç şarkılarını öyle ya da böyle dinlemiş olmama rağmen hiçbir şekilde aklımda kalmamış hiçbirisi. (Lollipop hariç! O şarkıyı çok beğeniyorum! Ama tek şarkı yetmez.) Ancak bu benim bir özelliğim. Bazen yıllar boyunca üstünkörü dinleyip, hiç farkına varamadığım gruplara daha sonraları aşık olup "Bugüne kadar aklım neredeymiş?" diye dövünebiliyorum.
Şu sıralar Kore bloglarında fazlasıyla vakit geçiriyorum ve yazdıklarını beğendiğim, müzik zevkimin ve hayata bakış açımın benzer olduğu çoğu insanın Big Bang'in büyük hayranları olduğunu fark ettim. Aslında bu yeni bir keşif değil benim için ama her taşın altından Big Bang fırlamaya başladı şu sıralar! Ve ben de, bir şeyler kaçırdığıma karar verdim. Kesinlikle bir yerde yanlış yapmış ve Big Bang'e yeteri kadar dikkat etmemiştim.
Bu yazıdan önce birkaç Big Bang hayranından en sevdikleri Big Bang şarkılarını öğrendim ve kendime bir dinleme listesi yaptım. Çok teşekkürler Lee, kurabiyecanawari ve Efe Kızı! ^^ Şimdi yapacağım şey, bu şarkıları çevirilerini okuyarak dinlemek, çünkü şarkı sözlerinin de çok güzel olduğunu duydum, ve size teker teker yorumlarımı yazmak. Sonunda umuyorum ben de sonunda Big Bang dünyasının bir ucundan tutmuş olacağım. Ama olur da yine de sevemezsem, kızmayın bana. Belki tarzları bana hitap etmiyordur?

Başlamadan önce Big Bang üyeleri hakkında bildiklerimi sıralayayım.

G-Dragon

  • Rapçilerden birisi. 
  • Adı Kwon Ji Young ya da öyle bir şey. Nereden biliyorum bilmiyorum bu bilgiyi.
  • Solo albümleri var. 
  • Sarı saç yakışıyor.
  • Bir tane şarkılarında gitar parçalıyor diye üzülmüştüm. 
  • Park Bom ile shipliyorlar insanlar. Şekerler bence de. Ama Bom yaşça epey büyük sanırım G-Dragon'dan. Emin değilim.
  • Bir de uyuşturucu muhabbeti vardı sanki? Gerçi özel hayatları beni ilgilendirmez. Önemli olan müzik. 
  • Heartbreaker diye bir şarkısı vardı. Çok hoştu o. Bir ara her yerde çalıyordu. Aklımda kalmış. "Çıkka çıkka çıkka hee" diye bir yeri vardı. Çok eğlenmiştim.
  • Modada öncü falan diyorlardı ama Tumblr'da bir kıyafetini görmüştüm ki evlere şenlik. Ben modadan anlamıyor da olabilirim tabii. Ama hoş çocuk yine de G-Dragon.
T.O.P.
  • Adını "ti-oo-pii" diye mi yoksa bildiğin "top" diye mi okuduğumuzu bilmediğim insan. Ayrıca gerçek adını ve T.O.P'ın açılımını da bilmiyorum. 
  • Lollipop'ta o kapkalın sesiyle "Lolli-lolli-lolli-pop" demesine hastayım.
  • Kaşları çok enteresan.
  • IRIS'te oynuyordu. Kötü adamdı sanırım. Emin değilim.
  • G-Dragon ile sürekli düet yapıyorlar bunlar.
  • Bir tane gifi vardı. Ona çok gülmüştüm. "Başka grupların hayranları onların yanına 'Oppa, oppa!' diye gelir, bizimkiler 'Yo!' diye geliyorlar." diyordu gifte. Bir yandan da hayranların hareketlerini taklit ediyordu.
  • Rapçi yine.
Daesung
  • Hakkında pek bir şey bilmesem de en sevdiğim üye sanırım Daesung. Çünkü en sevdiğim müzisyen Lee Juck'ın çok sevdiğim bir şarkısını coverlamıştı. Güzel de söylemişti. Gerçi "Ayy orijinalinden güzel söylemiaaaş" diye yorum yapanlar yüzünden sinir olmuştum ama her yerde var öyle yorumlar. Görmezden geliyorum.
  • Gözleri çok şeker.
  • Sesi güzel?
Seungri
  • Nedense hep bu çocuk Big Bang'in lideri gibi geliyor bana. Ya bir yerde okudum ya da öyle saçma sapan bir önsezi. Genelde tutar bu önsezilerim ama bilmiyorum artık.
  • Bir de sesi güzel bir üye yanlış bilmiyorsam. Hatta baya güzel. 
Beşinci, Ne Adını Ne De Yüzünü Hatırladığım Üye
  • İçimden bir ses, favorim sen olacaksın diyor. Nedense hep en az dikkatimi çekenlerin hayranı olurum. Neyse şarkıları dinlemeye başladığımda göreceğim seni. Bakalım kimsin nesin?
  • Bu arada resimleri en son ekleyeceğim, yani üstte resim var git oraya bak demeyin. :D Her şeyin orijinal tepkilerim olarak kalmasını istediğim için resim bile aratmadım Google'da henüz.


Başlayalım o zaman! Ve eğer Big Bang'i hiç dinlemediyseniz ve bir yerden başlamak istiyorsanız, siz de bana katılabilirsiniz!

İngilizce altyazılı videolara şarkıların isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haru Haru
Ben bu şarkıyı önceden nasıl dinlemedim? Hayır yani, Big Bang diyince aklıma gelen ilk şarkı ismi bu şarkının ismi ama hayatımda hiç dinlememişim. Çok enteresan. Ayrıca Haru Haru'nun anlamını hep merak ediyordum. Aydınlanma yaşadım.
Pek rap seven biri olmamama rağmen Korece şarkılardaki rapleri bazen çok severek dinleyebiliyorum. Haru Haru'yu gerçekten, rap kısımları dahil, çok beğendim. Aslında ödüm kopuyordu beğenmeyeceğim diye. Çünkü herkes tarafından beğenilen bir şarkı ve beğenmezsem herhalde hiçbir şekilde Big Bang'i beğenmem diye düşünüyordum. Ama içim rahatladı. Hatta mp3 çalarıma atıp dinleyebilirim bile. Tamamen şarkıyla alakasız bir not: Park Min Young çok şeker.
Beşinci üyenin yüzünü artık biliyorum ama bu sefer hangisi Seungri hangisi Gizemli Favorim hiç bilmiyorum. Adı ise muamma ötesi. Neyse artık. Gelecek şarkılarda bu gizem çözülecek mi göreceğiz.

Lies
Lies'ın nakaratını biliyordum. Bir ara bütün programlarda, dizilerde fonda bu şarkı vardı. Bilmemek mümkün değildi. Açıkçası şu anda Haru Haru'yu daha çok sevdim. Bunda biraz Lies'ın klibindeki şiddet sahnelerinden rahatsız olmamın etkisi de olabilir. Klipteki hikayenin dayak yiyen bir kadından daha fazlası olduğunun farkındayım ama yine de rahatsız olmadan edemedim. Sondaki kamera arkası kısmında eğlendim ama. :D
Bu şarkıları dinlerken bir yandan video blogdan tanıdığınız Damla'ya da yolluyorum, o da benimle aynı durumda Big Bang konusunda. İkimiz de hemfikiriz: bir türlü bağ kuramıyoruz grupla. Neden bilmiyorum. Her grubun beni çeken, onlarla bağ kurmamı sağlayan özellikleri olur. Big Bang yetenekli bir grup, sesleri güzel, rap konusunda yetenekliler, şarkıları dile dolanan türden şarkılar ama her nedense bir türlü o klik olmuyor ve ben "Tamamdır, artık Big Bang'in diskografisini indirme vakti gelmiştir." diyemiyorum. Ama daha ikinci şarkıdayım! Bakalım neler olacak...
Son olarak, sevgili Daesung... (Yani sanıyorum sen Daesung'sun.) Ceketini giy lütfen. Ama onun dışında kıyafetini beğendim.

Bingeul Bingeul
İngilizce altyazılı videosunu bulamadım, çeviri linki burada.
Bingeul Bingeul diyince aklıma hemen U-Kiss geliyor. U-Kiss de dinlemiyorum gerçi. Bir tek o şarkılarını biliyorum ama inanılmaz dile dolanan bir şarkıydı. Öhöm her neyse. Şarkıya geçeyim.
Öncelikle, ilk nakarattan sonra

As if i’m your loverI misunderstood by myself, i pointlessly overreactedYou don’t feel that way and it seems like i’m the only weird oneI kept hoping

kısmını söyleyen kişinin sesine hasta oldum. Kim o? Daesung, Seungri, Gizemli Favorim?
Şarkının özellikle başını çok beğendim. Nakaratı da çok hoşuma gitti. Henüz hiçbir şarkının sözlerine hayran olmuş değilim ama diğer K-pop şarkılarıyla karşılaştırırsak, sözler Shakespeare niteliğindeler doğrusu. SHINee seni seviyorum ama asla e-las-tici atlatamayacağım. Neyse, Bingeul Bingeul, MP3 çalara gidecek şarkılar arasında yerini aldı. Büyük ölçüde o sesini beğendiğim insan sayesinde. Ve bingeul bingeulın anlamını da öğrenmiş oldum! Bu yolculuğun sonunda Big Bang hayranı olup olmayacağım bir muamma ama en azından hiçbir şey kazanmadım demeyeceğim. Korece bilgime çok değerli ikileme örnekleri katıyorum.

Tell Me Goodbye
Şarkılarda bir şablon keşfettim. Şarkılara hep G-Dragon başlıyor. Super Junior'da genelde Siwon'un başlaması gibi aynı. Dikkat edin, ilk söyleyenin Siwon olmadığı nadir durumlarda da ilk yakın planda gösterilen veya direkt ilk gösterilen Siwon olur. Han Geng gitmeden önce Han Geng ile bu rolü paylaşırlardı ama neyse. Konudan fazlasıyla saptım. Burası Big Bang konuşma yeri!
Bu şarkı Japonca! Aaa! Bu arada diğer şarkılarla aralarındaki zaman farkı ne kadar bilmiyorum ama G-Dragon'un İngilizcesi çok daha iyi bu şarkıda. Tabii yukardaki şarkılar bundan daha yeni olabilir ve ben şu anda kendimi rezil etmiş olabilirim. Ama yukarda bir tanesinde cidden iyi değildi. Burada ise gerçekten iyi.
TAEYANG TAEYANG TAEYANG! Yorumlarda gördüm adını. Gizemli Favorim Taeyang'mış. Gözlük takan Taeyang. Tamamdır! Seungri de bebek yüzlü olan o zaman. Yalnız Taeyang'ın ismini biliyordum ve milyonlarca kez (abart Öykü) görmüşümdür. Ama nedense hatırlayamadım.
Bu şarkıyı çok beğendim bu arada. Vokal ağırlıklı olduğu için belki de. Haklarında diğerlerine göre, özellikle Taeyang'a göre, daha çok şey bildiğim T.O.P ve G-Dragon yerine diğer üyeleri daha iyi tanımam açısından faydalı oldu. Bir önceki şarkıda sesini beğendiğim ya Taeyang ya da Daesung'du sanırım. Seungri olmadığını düşünüyorum. Bir gizem bitiyor öteki başlıyor ve ben yine boş konuşuyorum.
Ben Daesung'un sesini çok sevdim bu şarkıda. Ve "Mafia" oynayasım geldi. Klipte oynayan kadın Yoo In Na'ydı bu arada, değil mi? Çok güzel kadın ya. Ne kadar söyleyecek şeyim varmış bu şarkı için.
Son durum: Haru Haru ile beraber favorim Tell Me Goodbye oldu.

Fantastic Baby
Bir noktada G-Dragon'u Dara zannettim. Gerçeken.
Bu şarkı tam anlamıyla kulüplerde gidip dans edilecek türden bir şarkı. Aslında şarkıyı sevdim mi sevmedim mi emin değilim. Dinlerken çok hoşuma gitti ama bir daha açıp dinler miyim emin olamıyorum. TOP'ın rap yapışını veya şarkı söylemesini (söylemek denirse) çok beğeniyorum ben ya. Böyle kalın kalın sesiyle gelip kendinden emin bir şekilde ekrana bakması falan. Yeterince müzikle ilgili kelime dağarcığım yok. TOP'ın sesini tanımlayamıyorum. Neyse.
Bir ara ekrana "Tamam Daesung, kas yapmışsın anladık, sakin güzelim." dedim. Grup üyeleriyle konuşmaya başlamış olmam iyiye işaret! Yavaş yavaş benimsemeye başladım kerataları.

Blue
Ben bu şarkıyı biliyorum! Daha doğrusu adını biliyorum. Şarkının ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum. O zaman açıp dinlemiştim ve sanırım beğenmiştim. Ama sonra bir daha asla dinlemedim ve şarkının nasıl olduğunu hiç mi hiç hatırlamıyorum. Bakalım bakalım.
Klip güzel, kız da güzel, şarkı hoş. Çok aklımda kalacak bir şarkı değil ama gerçekten hoş. Ama benim kafam Taeyang'ın (Doğru isim mi? Öf. Bu noktada sadece saçlarına göre karşılaştırıyorum onları. Umarım Taeyang hep dikiyordur saçlarını.) 3:10-3:15 arasındaki söylediği kısma takıldı. Bunu yazarken çözdüm olayı. Orada sesi Gripin'in solistine çok benziyor. Neyse. Sıradaki.

Number 1
Amanın! Big Bang dans ediyor! Başımıza taşlar yağacak! Yağacaaaak!
Şarkı çok dile dolanan türden bir şarkı. Ki bu güzel bir şey. Ama sözlerine çok bayılmadım. Ayrıca klip de içimdeki feministin boykot yapmasına neden oldu. Amerikan popüler müziğinden kaçtığım şeyleri Kore'de görmeyi sevmiyorum. Neyse ben hala grubun dans etmesini sindirmeye çalışıyorum. Tahminim bunun daha eski ve daha mainstream bir Big Bang şarkısı olduğu yönünde. Kendi çizgilerini oturttukça, dansı bir kenara bıraktılar anladığım kadarıyla.

Let Me Hear Your Voice
Japonca şarkı yeniden! Bu şarkıyı benim için yapmışlar diye düşündüm ilk başta. Vokal ağırlıklı her şarkıyı seviyorum. Ama şarkının ortalarında G-Dragon ve TOP da şarkıya girse de olur diye düşünmeye başladım. Kanıma girmeye başladılar sonunda! Kulaklarım rap arıyor!
Yalnız gerçekten bu üçlünün seslerini çok ama çok beğendim. En sevdiğimin hangisi olduğundan emin değilim ama Daesung ve Taeyang arasında gidip geliyor. Tabii hala arada kimin Taeyang olduğu hakkında sorunlar yaşıyorum. Ama siz bana bakmayın. Her yeni tanımaya başladığım grupta iki üyeyi hep karıştırırım. Ne kadar alakasız olurlarsa olsunlar. TVXQ'nun Junsu ve Yunho'sunu aylarca karıştırdım. Damla her seferinde düzeltmek zorunda kalıyordu beni. O zamanlar aramızda 1000 km yoktu tabii. Neyse şimdi de Skype var.
Bu arada -çok oluyorum biliyorum ama- bana Taeyang, Daesung ve Seungri'nin güzel solo şarkıları varsa yorumlarda önerebilirseniz çok sevinirim. Onların seslerini daha iyi tanımak ve dinlemek istiyorum.

Bringing You Love
Bu şarkı Korece, Japonca ve İngilizce karışımı mı, yoksa sonunda beynimde dillerin kayıtlarını tutan bölgem isyan mı etti? Şarkı çok enerjik ve eğlenceli. Mi-mi-mi-mianha kısmı muhtemelen kafamda bir süre çalacak. Yine de temposu çok fazla gibi geldi. Ya da artık yoruldum fazla şarkı dinlemekten. Ama sanırım Haru Haru tarzındaki şarkılarını daha çok beğeniyorum Big Bang'in. Rap ve vokallerin dengeli bir şekilde dağıtıldığı, daha yenice olan şarkılarını.

Stay
O değil de Japonca ödevimi yapmak yerine Big Bang şarkıları dinlediğim için evren bana mesaj gönderiyor sanki.
Yalnız Japonca konuşamadıkları her noktaya İngilizce sıkıştırmaları çok şirin. Bu arada Big Bang'in Japonya'daki ünü nasıl? Kore'de çok ünlü olduklarını biliyorum. Kore'nin dışında da en büyük hayran kitlelerinden birine sahip bildiğim kadarıyla. Gerçi hepimizi toplasak bir Cassiopeia eder miyiz bilmiyorum ama çaktırmayın. Ama Japonya'daki popülerlikleri hakkında bir bilgim yok. Gerçi bu kadar Japonca şarkıları olduğuna göre belli bir hayran kitleleri olmuş olsa gerek. Japonca şarkılarını Korece olanlara göre daha yumuşak ve daha az iddialı buldum. Dinlemesi daha kolay şarkılar. Zaten başlangıç için iyi olduklarını söyleyerek önermişti Efe Kızı önerdiği şarkıları. Haklı da. :D
Stay'i oldukça beğendim. Daesung'un tipini de sesini de Onew'a benzetiyorum fazlasıyla. Yani o Daesung'un sesidir diye tahmin ediyorum. Kafamda o canlanıyor sesi duyunca. Bu arada yazı bittikten sonra gidip Bingeul Bingeul'ı bir daha dinlemeliyim o sesin kime ait olduğunu çıkarmak için.

Foolish Love
Bu şarkıyı beğendiiim! Belli bir nedeni yok ve hakkında diyecek pek bir şeyim de yok. Beğendim. Bir de tabii klip de olmayınca çok söylenecek bir şey olmuyor. Hoş.

Emotion
Sanki Korece'den daha çok Japonca şarkılarını dinledim çocukların. Diyorum ya evren bana mesaj gönderiyor. Otur kanji yaz Öykü diye. Bu şarkı pek hoşuma gitmedi. Kendini çok tekrar ediyor gibi geldi. Bir noktadan sonra yordu beni. Biraz da saat geç olduğu için ben yoruldum sanki. Ama şarkı maratonunu bölmek istemiyorum açıkçası. :D
Kötü bir şarkı değil Emotion ama özel bir yönü de yok.

Everything
Everything'i çok sevdim! Müziği ve ritmini çok beğendim. Aslında şarkının her şeyini beğendim. Muhtemelen sabah uyandığımda kafamda çalan şarkı da bu olacak. Big Bang'in şarkıları birbirinden çok farklılar aslında. Dönem dönem nasıl tarzlardan geçtiğini bu şarkılarla anlayabiliyorum Bu dinlediğim şarkılardan hangilerinin hemen hemen yakın zamanlarda çıktığını bulabilirim. Everything bana yazı ve biraz da küçüklüğümü hatırlattı. Enteresan bir çağrışım ama öyle. Küçükken dinlediğim bazı şarkılarla bağlantı kurmuş olsam gerek. Ama tabii beynim genelde benden bağımsız bir şekilde yapıyor o işleri ve beni sadece sonuçtan haberdar ediyor. Ben bu şarkıyı sık sık dinlerim ki.

Efe Kızı, Big Bang'in en takdire şayan özelliklerinden birinin de kendilerini sürekli geliştirmeleri ve mükemmeli yakalamaya çalışmaları olduğunu söyledi ve ne kadar yol kat ettiklerini görmem için ilk ve son kliplerini izlememi önerdi. Ben de aynen onu yapıyorum ve...

La La La
Amanın! Ne kadar küçükler! Ve yine dans ediyorlar. Üstteki teorimi kanıtlar nitelikte bu. Bana biraz B.A.P, biraz da Dalmatian'ın ilk hallerini hatırlattı. Ayrıca ben bu şarkıdan başlamalıymışım! Şarkıyı çok beğenmekle kalmayıp, birden bütün üyeleri çok sevdim. Gerçi tanıyıp sonra bebek hallerini görmemin etkisi de olabilir. (Aksini söylemeyin, bebekler burada!) Ayrıca burada TOP gerçekten Kim Woo Bin'e benziyor. İlgimi çeken noktalardan biri de TOP'ın ne kadar arka planda olduğu. Başarı hikayesi resmen. Şimdi grubun en popüler üyelerinden birisi. Bence La La La harika bir çıkış şarkısı. Eğer o zamanlar bunu dinleseydim -o zamanlar K-pop'un varlığını bilseydim tabii- herhalde çok kolay bir şekilde Big Bang ile ilgilenmeye başlardım. Ayrıca inanılmaz sevimliler. Bebekleeeer!

Monster
Bu videoda da altyazı yok ama kimi kandırıyoruz? Benden başka herkes şarkının sözlerini ezbere biliyordur zaten. :D
Monster güzel bir şarkı. Beğendim. Ama mesela bütün bu Big Bang şarkılarını dinlemeden önce de Monster klibini izlemiştim ve yarısına gelememiştim. Gerekli altyapı yokmuş meğer. Gerçekten çok büyük ilerlemeler kat etmiş Big Bang. Belki moda anlamında değil ama müzik açısından çok değişime uğramış durumda. İlk şarkılarını çok çok beğenmiş olsam da, daha yeni şarkılarının neden daha sevildiklerini anlayabiliyorum. Çünkü gerçekten Big Bang kendi tarzını oturtmuş durumda. Big Bang hakkında pek bir şey bilmeden önce de ne zaman bir şarkılarını duysam onların olduğunu söyleyebiliyordum.

Evet, yazıma ertesi gün devam ediyorum! Bu işi fazlasıyla -gereğinden fazla- ciddiye alarak, yazıyı tamamlamadan önce bir gün geçmesini bekledim. Çünkü genelde Kore müzik gruplarını gerçekten beğenip beğenmediğimi şarkılarını ilk dinlediğim günün ertesi günü tekrar tekrar dinlemek istersem anlıyorum. Bugün okulda bütün gün Big Bang dinledim... Ayrıca arkadaşıma da dinletip onun neler düşündüğünü sordum. (TOP'ın sesini çok beğendi, eğer merak ediyorsanız.) Hatta gittim canlı performanslar izledim. Ve açıkçası canlı performanslarla onlara olan beğenim daha da arttı. Nedense canlı performanslar hep kliplerden daha etkili oluyorlar üzerimde.

Artık bu haddinden uzun yazıyı toparlamak gerekirse: Big Bang benim için artık garip, uzak bir dünya değil. Şarkıları, müzik tarzları hakkında artık bir bilgim var ve bundan sonra yeni şarkıları çıktığı zaman, belirsizlik duygusuyla değil heyecanla yaklaşacağım şarkılarına. Müzik tarzları benim genel olarak zevkime hitap etmediğinden olsa gerek, devamlı bıkmadan dinleyeceğimi söyleyemeyeceğim ama çok beğendiğim şarkıları oldu. Ayrıca bazı önyargılarımı kırmamda da yardımcı oldu. Belki katıldıkları bazı variety showları izlediğimde grup üyeleriyle daha çok bağ kurup, gruba daha büyük bir sevgi besleyebilirim. Çünkü variety showlar gerçekten böyle durumlarda çok işe yarıyorlar. Bir gün Big Bang'in konserine gitme şansım olursa ön tarafı şarkılarına kelimesi kelimesine eşlik edecek insanlara bırakıp; arka taraflardan, ya da ortalardan, onları zevkle dinleyebilirim. Tabii iki gün, karar vermek için çok erken. Ama genel olarak Big Bang hakkındaki hislerim bu şekilde.

Big Bang, çok yetenekli beş insan barındıran ve Kore müzik piyasasında fark yaratan bir grup. Ve umarım daha nice başarılara imza atarlar. Bana şarkıları önerenlere çok teşekkür ederim. Eğer yazının sonuna kadar dayanabildiyseniz, size de çok ama çok teşekkür ederim.
Şimdi izninizle gidip biraz Big Bang dinleyeceğim.

8 yorum:

  1. Yazını okudukça çok mutlu oldum anladığım kadarıyla BigBang ilk izlenimden geçer not almış :D BigBang'i daha iyi tanıman ve sevmen için üyeleri daha yakından tanıman gerekiyor bence bunun için BigBang documentary'i izleyebilirsin. Bu arada grubun lideri SeungRi değil G-dragon :D Seungri grubun maknaesi ve grubun yaramazı, GD ile tom ve jerry gibilerdir onları tanıdıkça daha iyi anlayacaksın ve inanıyorum ki daha çok seveceksin :D Bu arada bu grup büyük zorlukları aşmış bir grup mesela GD nin uyuşturucu olayı sanıldığı gibi bir şey değil sonra O sevimli Daesung'umuzun başından kötü bir olay geçti,Hiçbir şey onları yıldırmadı daha çok çalıştılar ama bunlar için erken dediğim gibi onları tanıdıkça daha iyi anlayacaksın ne kadar kaliteli bir grup olduklarını... Yine lafı uzattımm Konu BigBang olunca durduramıyorum kendimi... Aklıma bir fikir geldi bloğumda ben bir yazı hazırlayayım ve bigbang'i tanıtayım ne dersin? Hem onları tanımayanlar için bir ön bilgi olmuş olur?? Neyse umarım BigBang'i daha çok seversin ve sende bir VIP olarak aramıza katılırsın... ^^

    YanıtlaSil
  2. Haha nedense Seungri lidermiş gibi gelmişti. :P Belki de özel bir sıfatı olduğunu hatırlamış ama lider ile maknaeyi karıştırmışımdır. :D Karışacak şeyler değil ama işte hafıza tuhaf şey. :D
    Daesung ile ilgili tek hatırladığım, bir trafik kazası geçirdiği. Sanırım onunla ilgili bir şeyler vardı ama tam bir bilgim yok. :D
    Facebook'ta da belirttiğim gibi -iki yerden aynı anda konuşmak da çok eğlenceli hehe- BigBang'i (Birleşik yazılıyor galiba? Tüm yazı ayırmışım hepsini haha. :D) tanıtan bir yazı yazarsan, okumaktan büyük zevk alırım. ^^ Çok teşekkür ederim yorumun için.

    YanıtlaSil
  3. Yazını okuyunca çok sevindim bi VIP olarak.İlk kez dinlediğim zamanları hatırladım.O tatlı heyecanı hatırlattın bana.Daesung,Seungri ve Taeyangın sololarını sormuşsun onları söyleyeyim dedim.Benim önerilerim tabi bu:
    Daesung:Wings-Baby dont cry-Try smiling
    Taeyang:I need a girl-dont judge(bu cover chris browndan)
    Seungri:Strong baby-VVIP-what can i do...
    Ayrıca BB şarkıları olarak my heavenı dinlemelisin.Önerim canlı performansını izle ama :)
    Umarım daha da çok dinler ve seversin^^

    YanıtlaSil
  4. O heyecanı hatırlaman beni çok sevindirdi. Ben de zaman zaman SHINee'nin ilk izlediğim performansını izlerim ve gözlerim dolar o günleri hatırlayınca. Bir hoş olur içim. :D
    Önerdiğin şarkıları da mutlaka dinleyeceğim. ^^ Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle hayırlı olsun diyelim :D
    Aslında ayırt etmesi en kolay Taeyang'dır kendini amerikan zanneden çocuktur Taeyang saçları ya mohawktır ya da örgülüdür :D grubun en iyi dans eden elemanıdır ki aynı zaman da kore'nin en iyi dans eden sanatçısı seçilmiştir Daesung ve Taeyang'ın harika sesleri vardır ki özellikle seslerinin çok farklı olması bence bigbang'in en büyük artılarından Taeyang R&B Soul tarzdayken Daesung'un sesi daha klasik

    G-Dragon Ve Seungri grubun Tom ve Jerry'si

    Taeyang ve G-Dragon grubun best friend'i (2000 yılında bu ikili YG entertainment'e girdiklerinden beri en çok birbirleriyle zaman geçiriyorlar)

    TOP bingu'su (karizmatik karizmatik durup bir hareket yapar ki insanı gülmekten öldürür)

    Daesung ve Seungri ise Komedi ikilisidir Bigbang genel olarak televizyon programlarına çok fazla çıkmaz seçicidir eğer illa çıkılması gerekiyorsa Daesung ve Seungri katılırlar özellikle Seungri diğer üyelerin korkulu rüyasıdır çünkü katıldığı her programda diğer üyelerle ilgili anlatmaması gereken şeyleri sürekli ağzından kaçırır :D

    önereceğim solo parçalara gelirsek
    Taeyang - Only Look At Me , Wedding Dress , Where u At , I Need a Girl , I'll Be There ve Prayer ayrıca Taeyang'ın internette amatör bir Chris Brown Cover'ı var onu da dinlemeni öneririm unutmadan birde Dont Wanna Try Cover'ınıda Ekleyelim Taeyang'ın

    YanıtlaSil
  6. Yazın oturup Big Bang'in çıktığı bazı programları izlemeyi çok istiyorum. Variety showlar çok eğlenceli olabiliyor. :D Taeyang'ın dans edişini Big Bang pek dans etmediği için çok iyi izleme şansım olmadı ama oturup bir ara ona da göz atmak lazım. :D
    Şarkı önerileri ve yorumun için teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil
  7. zaten Bigbang diğer gruplar gibi değil çok fazla programlara katılmıyorlar illa gerekiyorsa da Seungri ve Daesung'u gönderiyorlar öyle birlikte katıldıkları çok fazla program yok 10-15 7-8 yılda 15 tanedir ancak

    Taeyang'ın kendine has bir dans stili var birçok defa en iyi dans eden idol seçildi gerçekten iyi dans eder aslında Bigbang'de TOP hariç herkes çok iyi olmasa da iyi dans eder ama Bigbang senkronize dans kareografileri sergilemediği için bu çok ortaya çıkmıyor yoksa gd ve seungri'de TAEYANG kadar olmasa da iyi dans ederler

    YanıtlaSil
  8. Big Bang müziğini konuşturuyor genelde. :D TOP'un dans edemediği çok belli haha. :D Ama eski kliplerde elinden geleni yapmış, hehehe. :D
    Programların az olması işime gelir. :P Hepsini kolayca izlerim artık.

    YanıtlaSil