4 Nisan 2012 Çarşamba

İzlemekte Olduklarım: The King 2 Hearts

Blog yeni olduğu için daha neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum. Ama bitirmediğim, izlemekte olduğum dramalar hakkında da yazmayı çok istiyorum. Bittikten sonra daha ayrıntılı bir yazı eklerim belki. Yavaş yavaş oturacak bu işler, hehe.
Her neyse, dramamıza geçelim. The King 2 Hearts; ilk tanıtımları çıktığında, Ha Ji Won hariç hiçbir şekilde ilgimi çekmemiş bir dramaydı. O zamanlar Lee Seung Gi'yi bilmiyordum tabii. (Ah cehalet.) My Girlfriend is a Gumiho'yu bitirdikten sonra güncel bir dramaya başlama düşüncesiyle yeni dramalara göz atarken "Aaaa Ha Ji Won'un yanındaki Lee Seung Gi'ymiş!" diye haykırarak The King 2 Hearts'a dalış yaptım.

Dizi, Güney Kore'de hala krallığın olduğu alternatif bir evrende, ülkeler arası orduların yarıştığı bir yarışma için Kuzey Kore ve Güney Kore'nin birleşmiş bir takım oluşturmasını ve bu takımın üyelerinin birbirleriyle etkileşimlerini anlatıyor. Bu takımda erkeksi bir Kuzey Kore askeri olan ve bu nedenle aşktan yana hiç şansı gülmeyen Kim Hang Ah (Ha Ji Won) ile Güney Kore prensi Lee Jae Ha (Lee Seung Gi) de bulunmaktadır. Ve çeşitli olayların ardından ikisinin evlendirilmesine karar verilir.
Dramanın adı hiçbir dilde hiçbir anlama gelmiyor. Afiş ve isim yine izleyiciyi yanlış yönlendiren öğeler olmuş. (Başka bir örneği için bkz. Shut Up: Flower Boy Band) Çünkü The King 2 Hearts bir Kuzey Koreli asker ile Güney Kore prensinin ayarlanmış evliliğini anlatmasına rağmen basit bir aşk hikayesinden çok daha fazlası gibi duruyor şu anda. Daha dört bölümünü izledim (beşincisi bugün çıktı) gerçi. Ama şu anda Kuzey Kore ve Güney Kore'nin durumunu güldürerek düşündürme yoluyla izleyiciye aktarması ile kalbimi kazandı. İkisi arasındaki çocuksu çekişmeyi ve tüm sorunların birbirlerinin farklılıklarını kabul etmemelerinden doğmasını çok güzel bir şekilde yansıtmışlar. Basit bir aşk draması olmadığı için (kabul ediyorum, zaman zaman tek ihtiyacımız olan basit bir aşk draması olabiliyor) ve önemli noktalara değindiği, güldürürken düşündürdüğü için bu drama hakkında ümitliyim.
Yeni bölümün altyazıları çıksa da izlesek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder